Welkom bij de Bakboerderij

Hoeve Eiteweert.

 

 

Op deze plek is al bebouwing vanaf 1200. De boerderij is natuurlijk meerdere malen verbouwd, opnieuw opgebouwd en vergroot. Rond 1650 was Eite Albertszn de waard of op z'n Grunnings de weert van de herberg die er toen in gedreven werd. Aan hem heeft de boerderij zijn naam overgehouden.

 

Sinds de jaren zeventig wordt de boerderij niet meer agrarisch gebruikt. Het voorhuis is toen verbouwd in de stijl van die tijd: veel slopen, weinig bewaren. Er waren eigenlijk weinig authentieke details overgebleven. Wij, Marieke en Erik Jansen, werden in 1999 eigenaar van de boerderij. Met een grote verbouwing hebben we getracht aan het gebouw weer zijn originele glans terug te geven.

 

In het noordelijkste puntje van Drente is inmiddels het natuurgebied de Onlanden aangelegd. Een mooie geslaagde combinatie van natuurbeheer en waterbeheersing. Wij voelen ons bevoorrecht in dit prachtige gebied te mogen wonen.

 

In 2001 zijn we begonnen met de bakwinkel in de oorspronkelijke koestal en het hooivak. De winkel kreeg van onze klanten al snel de naam "de Bakboerderij". 

We zijn in eerste instantie begonnen met elders verpakt meel, later zijn we zelf gaan mengen en verpakken. 
Op het gebied van brood en banket mengen we de meeste mixen zelf.